Adventsactie brengt € 15.660,72 op

Bedankt voor de toiletten!

Het is gelukt! Deze advent hebben we gespaard voor toiletten op een school in India. En wat een ontzettend mooi bedrag heeft dit opgeleverd! De adventsactie heeft in totaal € 15.660,72 opgebracht, wat betekent dat we met zijn allen het doel van € 7.000 ruim gehaald hebben! In de afgelopen periode is dan ook de bouw van de toiletten gestart en ik kan u vertellen, het is een ongelooflijke verbetering! De kinderen kunnen weer gebruik maken van het toilet. Zij kunnen zelfs hun handen wassen! Ook hebben de toiletten van de kleuters hele vrolijke tekeningen gekregen, omdat deze zich achter de kleuterklassen in een donker gangetje bevinden. De bedoeling was één tekening per deur, maar omdat de schilder heel veel zin had om te schilderen, staan nu alle afbeeldingen erop. Toen alles af was zijn de toiletblokken officieel geopend, met een lintje en een schaar. De kinderen vinden het zo fijn om weer zonder zorgen gebruik te maken van de toiletten.

Daarnaast hebben we voor het overige bedrag al wat andere projectjes gevonden. Voor het tweede jaar op rij is het namelijk vrij koud in India. In Vijayawada is het nu zo’n 25 graden overdag en 20 graden ’s nachts. Dit is voor Indiase begrippen erg koud en de huizen zijn hier dan ook niet op ingesteld. Deze huizen zijn vaak niet geïsoleerd en ook zijn er geen ramen. Hierdoor kan het flink tochten en werden er steeds meer kinderen ziek. Met het overgebleven geld heeft de stichting ramen kunnen aanschaffen, zodat de kinderen niet meer op de tocht zitten en het warmer wordt in het weeshuis Tulip Garden. Verder heeft u ervoor gezorgd dat een jongen uit Tulip Garden, Ranga, een operatie kon ondergaan. Hij moest geopereerd worden aan een liesbreuk/waterzakbreuk. Hij is opgenomen in een urologie ziekenhuis en moest direct blijven. ’s Middags werd hij geopereerd. Deze operatie is goed verlopen.

Via deze weg wil ik u ontzettend bedanken voor de steun, hulp en bijdragen de afgelopen tijd. U heeft het mogelijk gemaakt dat deze kinderen zonder zorgen naar school kunnen gaan en ook dat deze kinderen niet meer ziek worden van slechte hygiëne of kou. Binnenkort zal ik bij u langskomen om u de foto’s van het eindresultaat te laten zien. Dit zal gebeuren op de volgende data: Augustinus (1 feb), De Goede Herder (15 feb), de Heilige Geest (1 mrt) en de Titus Brandsma (15 mrt). Ik hoop u dan persoonlijk te kunnen bedanken.

Patricia ten Rouwelaar