Uitnodiging voor parochianen geboren in 1963, 1964 en 1965

Beste parochiaan,

Graag stellen wij ons even aan u voor: we zijn de pastores van Parochie Amstelland, waaronder de geloofsgemeenschappen van Ouderkerk, Amstelveen en Amsterdam-Buitenveldert vallen. Wij willen graag met u en enkele van uw leeftijdsgenoten in contact komen.  Een groep van personen met het geboortejaar 1963, 1964 of 1965 willen wij uitnodigen voor een ontmoeting en een gezamenlijk gesprek.

Het zal u bekend zijn dat het kerkelijke leven voor velen de vanzelfsprekendheid van vroeger heeft verloren. Tegelijkertijd is er bij veel mensen toch een verlangen naar zingeving, levensbeschouwing en spiritualiteit. Op bepaalde belangrijke momenten in het leven, zoals een geboorte, een huwelijk of in de laatste fase van ons leven, komt geloof weer om de hoek kijken. Al is het geloven van vroeger veranderd, veel mensen zijn op zoek naar zingeving en verdieping van hun leven.

Wij zien het als pastores als een uitdaging om mensen, die zoeken naar die verdieping en het vormgeven van hun eigen spiritualiteit, bijeen te brengen  en mogelijke handvaten te bieden bij die zoektocht, samen met anderen en vanuit een christelijk perspectief. Het is een poging om op een open wijze met elkaar nieuwe vormen van kerk zijn te ontdekken met de inbreng van mensen, die het aangaat. 

“Waarom mij uitnodigen?”, zult u zich misschien afvragen. De reden waarom we juist de groep van vijftigers vragen is deze. Wij vermoeden dat u iets meer ruimte heeft om uzelf vragen te stellen over geloof en spiritualiteit, wellicht gestimuleerd door uw kinderen die u daarover bevragen. Wij willen u daar een platform voor bieden, met u meedenken en u in contacten brengen met leeftijdgenoten, die met dezelfde soort vragen bezig zijn.

Als eerste avond hebben we woensdag 8 april 2015, om 20.00 uur in de ontmoetingsruimte van de Titus Brandsmakerk uitgekozen. Mogen we u daarom van harte uitnodigen om op die avond aanwezig te zijn? De adresgegevens zijn: Westelijk Halfrond 1, te Amstelveen.

Op die avond willen we een start maken met het zoeken naar passende vormen: een  thema bespreken, een spreker uitnodigen  en bevragen, een kunstenaar aan het woord laten, samen een film zien en bespreken, e.d. Maar wellicht heeft u heel andere ideeën? Wij staan open voor goede ideeën en bieden alle ruimte voor om daar over na te denken met elkaar.

We hopen dat u op onze uitnodiging in wilt gaan. U bent uiteraard van harte welkom.

Met vriendelijke groet,
pastores Tom Buitendijk en Eugène Brussee

Uw reactie ontvangen we graag per:

E-mail: secretariaat@rkamstelland.nl of telefonisch: (020) 6460683 (maandag en woensdag t/m vrijdag: 9.30 – 12.30 uur; dinsdag 13.30-16.30 uur)