uitnodiging deelname reis naar Rome

Rome bedevaart Bisdom Haarlem naar RomeHet bisdom Haarlem – Amsterdam nodigt alle parochianen uit om samen met de bisschoppen Mgr. Jozef Punt en Mgr. Jan Hendriks Rome te bezoeken en paus Franciscus te ontmoeten. Deze pelgrimstocht zal plaats vinden in mei 2015. Een goede reis vraagt om een lange aanloop en daarom beginnen we vast. De reis zal georganiseerd worden door de Vereniging Nederlandse Bedevaarten, een reisbureau met een schat aan kennis, kunde en ervaring.

Samen op reis gaan, en zeker op pelgrimage, is meestal een zeer verrijkende ervaring. Je stapt uit je eigen leefwereld en je gaat met elkaar op reis. De hoop is dan ook, dat deze bedevaart een positieve bijdrage mag leveren aan het vormen van levende en betrokken kerkgemeen­schappen in ons bisdom en de saamhorigheid extra zal versterken. Er zal dan ook geprobeerd worden om mensen uit dezelfde regio zoveel mogelijk bij elkaar in een groep en de accommodaties onder te brengen.

Er worden twee reismogelijkheden naar Rome aangeboden:

  • 10-daagse busreis met mooie tussenstops op weg van en naar Rome (30 april t/m 9 mei 2015). We bezoeken Speyer en Innsbruck.
    Deze reis zal ca. 999 euro gaan kosten.
  • 6-daagse vliegreis naar Rome (2 mei t/m 7 mei 2015).
    Deze reis zal ca. 789-859 euro gaan kosten.

 De prijzen zijn exclusief lunches (behalve op de reisdagen bij de busreis), reis-en annuleringsverzekering en eenpersoonskamer toeslag. De deelnemers aan de bedevaart betalen dit reisbedrag direct aan de VNB.

En wat volgt er dan in Rome? We bezoeken natuurlijk meerdere hoogtepunten van deze bijzondere stad en van de wereldkerk, maar ook zijn er (eucharistie)vieringen met de Haarlemse groep in bijzondere kerken in Rome. Daarbij worden we muzikaal ondersteund door ons kathedrale koor. Daarnaast gaan we op audiëntie bij de Paus en genieten we met elkaar van de Italiaanse gastvrijheid.

Speciaal ook voor jongeren en gezinnen

We willen ook speciaal de jongere leeftijdsgroep uitnodigen om met deze bedevaart mee te gaan. Voor deze leeftijdsgroep zal dan ook korting op de reissom mogelijk zijn. Hierover zult u nader geïnformeerd worden.  Tieners en jongeren zullen hun eigen programmamomenten samen hebben. Ook spannen we ons in om in het programma rekening te houden met ouders met kinderen. Dit neemt niet weg, dat een programma in Rome veel lopen betekent, het is dus wel belangrijk voor deze bedevaart, dat mensen goed ter been zijn.

Het zou ontzettend mooi zijn om als parochie RK Amstelland met vijf geloofsgemeenschappen een ruime afvaardiging te hebben. Twee volle bussen ( van 60 personen ) moet toch wel mogelijk zijn. U kunt zich opgeven als u mee wilt bij mevr. Marian den Blanken , secretaresse van de Augustinusgemeenschap, tel. 646 06 83. Zodra er meer informatie is, komt u het te weten. Op naar Rome! En op bezoek bij paus Franciscus!

 

Meer informatie is te vinden op: