India 2015

Zoals u wellicht wel weet, zijn mijn moeder en ik afgelopen juni naar Vijayawada, India afgereisd om daar het weeshuis Tulip Garden te bezoeken. Het was geweldig leuk om de kinderen weer te zien, om te zien dat het goed met ze gaat, om de projectjes van afgelopen jaren te bekijken en om natuurlijk weer wat leuks te doen voor de kinderen. Hierbij dus even een kort verslagje van onze reis.

We zijn gereisd in een tijd waarin de kinderen net nog een aantal dagen vakantie hadden, maar daarna weer naar school gingen. We hebben dus veel geholpen in het thema ‘back-to-school’. We zijn dan ook vooral druk geweest om spullen voor deze scholen aan te schaffen en te zorgen dat de kinderen weer een jaar vooruit kunnen. Met behulp van extra gaven hebben we (kleur)potloden, schoolschriften en pritstiften kunnen aanschaffen voor op school en ook hebben we voor de kinderen die dat nodig hadden nieuwe schoolschoenen/schoolsandalen en uitschuifbare tassen gekocht. De grotere kinderen hadden 42 boeken (!!) die elke dag allemaal mee naar school moeten. De kleinere kinderen hebben zo’n 35 boeken. Deze moesten ook allemaal gekaft worden, dus daar hebben we flink mee geholpen. 

DSC02012DSC02247

Toen de kinderen weer naar school moesten hebben we natuurlijk de toiletten bekeken. Het eerste wat we zagen was dat veel jongens hun handen aan het wassen waren (vlak voor de lunch). Dit kon hiervoor nog niet en aangezien ze hier vaak hun lunch met hun handen eten, is het nu geweldig dat ze hun handen kunnen wassen! Ook de toiletten zien er prima uit. Zeker voor Indiase begrippen zijn het mooie toiletten, zowel urinoirs als Franse toiletten. Er zijn drie toiletblokken gemaakt: een voor de jongens, een voor de meisjes, en een blok voor de kleuters. Het ziet er keurig uit met de blauwe deurtjes en bij elk toiletblok is er dus een brede wasbak om de handen te wassen. De toiletten voor de kleuters zitten beneden aan de rechterkant, vlak achter het klaslokaal van de kleuters. Het is eventjes flink zoeken, want het is een heel klein gangetje. Maar wat staat dat leuk met alle disneyfiguurtjes op de deuren!DSC02171DSC02173IMG_0699

Verder hebben we vanuit Nederland veel kinderkleding meegekregen voor de kinderen en een koffer vol met lego (ongeveer 30kg!). De lego vonden de kinderen echt geweldig! De hele ochtend (en natuurlijk heel veel ochtenden en middagen daarna) is er door alle kinderen met de lego gespeeld en werden er auto’s, huizen, hotels en hele garages gebouwd. De kinderkleding hebben we allemaal uitgestald op de kamer en de kinderen mochten om de beurt shoppen in ‘mummy’s store’. Een aantal kinderen hadden niet zoveel kleding meer. De een was uit haar broek gescheurd, een ander was net flink gegroeid, en weer een ander meisje had zo’n faal shirtje dat echt niet meer kon. De kinderen hebben nu allemaal een nieuw jurkje, broekje en/of shirtje kunnen uitzoeken in mummy’s store. Ze zijn er ontzettend blij mee!IMG_0460

DSC02234DSC01979

Voor uitgebreidere verhalen kunt u kijken op mijn blog http://patricia.gaatverweg.nl. Ik wil u graag heel hartelijk bedanken voor uw steun en support! Deze (wees)kinderen hebben op deze manier een toekomst voor zich. De kinderen hebben allemaal zoveel meegemaakt, hebben allemaal hun eigen verhaal. Juist deze kinderen verdienen het zo ontzettend om naar school te kunnen, vrolijk te zijn en gewoon lekker kind te kunnen zijn. Dankzij u is dit mogelijk en hebben ze deze kans! Bedankt!

Groetjes, PatriciaIMG_0526