Help mee met de start van SchuldHulpMaatje Amstelveen

PCI H. Mariaparochie

Stel dat u van een gezin in uw omgeving vermoedt dat er financiële problemen zijn. Het zijn aardige mensen en u wilt ze graag helpen. Wat doet u? Het klinkt misschien niet logisch, maar geld geven is niet de beste oplossing. Mensen met schulden hebben een ander nodig om vervolgens samen hun schuldenprobleem effectief aan te pakken. Iemand die een luisterend oor biedt en zonder verwijten praktisch helpt.

Door stress de grip kwijt

Geldzorgen veroorzaken zoveel stress dat veel mensen niet meer helder kunnen denken. Ze verliezen het overzicht over hun geldzaken. Zelfs iets eenvoudigs als het openmaken van de post kan emotioneel te belastend worden. En zo raken ze steeds verder in de problemen. Geld geven heeft dan net zo weinig zin als een opgeheven vingertje. Veel effectiever is begeleiding door een deskundige en goed opgeleide vrijwilliger. 

Een Maatje helpt

SchuldHulpMaatje

Een Maatje helpt om alle inkomsten, uitgaven en onbetaalde rekeningen op een rij te zetten. Wie weer overzicht heeft en een plan om de schulden af te betalen, heeft veel minder stress. Dan komt er ruimte om te leren hoe je dat overzicht houdt en om samen na te denken over het eigen financiële gedrag. Mensen die niet sparen, impulsief met geld omgaan en hun administratie niet goed bijhouden lopen namelijk veel meer kans op (nieuwe) betalingsproblemen dan mensen met een laag inkomen.

Een Maatje heeft ook tijd voor een luisterend oor. Wie heeft daar geen behoefte aan als hij in de problemen zit?

Caritas Amstelland en SchuldHulpMaatje

Samen met SchuldHulpMaatje willen verschillende kerken in Amstelveen graag SchuldHulpMaatje starten zoals op verschillende plaatsen in Nederland al is gedaan. We zoeken bestuurders, coördinatoren en Maatjes. We hopen op een mooie zinvolle aanvulling op de hulp, die Participe, Humanitas, GGZ en het gemeentelijke Sociaal Team al biedt.

Uit de schulden

Voor de mensen die bij SchuldHulpMaatje hebben aangeklopt, is de hulp van de Maatjes niet in geld uit te drukken. ‘Ik huilde van geluk toen ik John als Maatje kreeg. Het is fantastisch dat hij me wil helpen bij mijn administratie. Hij is mijn steun en toeverlaat. Echt een kanjer,’ zegt K., die nog geen schulden had, maar niet wist hoe hij dat zo moest houden.

Meer informatie

Als u hier meer over wilt weten dan kunt u de informatieavond op 30 mei 19:45 uur bezoeken in de Immanuelkerk (De Ruyschlaan 147, Amstelveen) of informeer gerust bij mij of Trudy op telefoonnummer 06 19 87 91 47 of via email trudy.molenaar@schuldhulpmaatje.nl .  

Theo den Blanken
blanken5@xs4all.nl
06 374 474 20