Gewijzigde locatie concert Pauluskoor

Vanwege de brand in de Urbanuskerk is het jubileumconcert van het Pauluskoor Amstelveen op 23 november verplaatst naar de Augustinuskerk.

Pauluskoor Amstelveen viert feest met Mozart en Bach

Het Pauluskoor Amstelveen geeft aanstaande 23 november 2018 een jubileumconcert met twee top-koorwerken van twee top-componisten. Het Magnificat van Bach en de Grosse Messe van Mozart staan op het programma.

De ‘life-events’ verjaardag, huwelijk en zwangerschap zijn gebeurtenissen die het Pauluskoor, Mozart en Bach deze avond met elkaar verbinden.
Allereerst viert het Pauluskoor haar 80e verjaardag. Dan is er Mozart die zo blij is met zijn huwelijk dat hij gewoon een Mis componeert en tenslotte is er Bach die de vreugde over de zwangerschap van Maria uitbundig viert met het Magnificat!

Het Pauluskoor heeft zich in haar 80-jarig bestaan ontwikkeld van kerkkoor tot een goed algemeen koor dat deze topwerken kan uitvoeren. Beslist geen sinecure. Het koor heeft zich terdege voorbereid op dit concert onder leiding van dirigent Marcel Joosen.

Het orkest Philharmonia en organist Cor Brandenburg begeleiden het koor en de solisten. Het Pauluskoor en Philharmonia zijn een goede match. Door de samenwerking van de afgelopen jaren is er beslist sprake van een muzikale win-win situatie. Een speciale rol heeft organist Cor Brandenburg, één met zijn orgel en al orgelspelend in contact met dirigent, koor, orkest en solisten.

Het vijftal solisten, Aliya, Leonie, Eske, Peter en Hans Christian staat voor klassieke klasse. Hans Christian Hinz als overtuigende bas, een echte ‘samenspeler’ met een koor en ervaren op Bach-gebied. De lyrische tenor Peter Vos voert u met zich mee met zijn krachtige en soepele stem. De stem van de alt Eske Tibben kenmerkt zich door een warm timbre. Tenslotte de sopranen, Aliya Akhmadeeva met haar kleurrijke stem en Leonie van Veen, een heldere en met ‘Bach’ vertrouwde vocalist.

In de de Augustinuskerk geven wij nù ons concert. Helaas niet zoals de bedoeling was in de Urbanuskerk te Bovenkerk. Zoals iedereen in Amstelveen is ook het Pauluskoor geraakt door het verlies van dè Urbanus.

Met Mozart, de grootste melodieën-maker ooit, met Bach, de ongelooflijke muzikale vakman, èn met het Pauluskoor Amstelveen gaat u 23 november aanstaande genieten van een feestelijke concert.

Details van het concert

datum & tijd: vrijdag 23 november, 20.00 uur
plaats: Augustinuskerk, Amstelveenseweg 965, 1081 JG Amsterdam
prijs: € 32, 50 incl programmaboek en drankje
kaarten bestellen: bij de koorleden en via www.pauluskoor.nl