Aktie vrijheidsmail augustus

Amnesty logo

Wereldwijd voert Amnesty International actie voor vrijheid, gelijkheid en rechtvaardigheid. Zonder uw steun is deze strijd niet mogelijk. Help mensen in nood: teken de petities, stuur direct online een brief naar de autoriteiten of een kaartje aan een gevangene. Het kost u slechts een paar tellen; u verandert er misschien iemands leven mee!

UW HULP BLIJFT HARD NODIG! HELP OOK VANDAAG NOG MENSEN IN NOOD!

Voorheen kenden we de maandelijkse schrijfactie voor Amnesty in de kerk, telkens met wisselende onderwerpen waarvoor uw dringende aandacht werd gevraagd. De corona-maatregelen brachten hierin beperkingen, waardoor de acties vanuit de kerk helaas moesten stoppen. Een alternatief hiervoor is sindsdien de ´Aktie Vrijheidsmail´: via ‘de digitale weg’ kunt u zich aansluiten, door per e-mail uw stem te laten horen tegen onrecht en schendingen van mensenrechten. Uw hulp hierbij is slechts een muisklik verwijderd van het tekenen van een petitie, online een brief naar de autoriteiten, of een kaartje sturen aan een gevangene, ter bemoediging.

De schrijfacties verschillen maandelijks van aandachtspunt. Deze augustus-maand vraagt Amnesty uw hulp bij een 20-tal verschillende schrijfacties, maar daarnaast zijn er nog veel meer manieren waarbij u zich in kunt zetten voor mensenrechten. Daarbij kunt u zich onder andere aanmelden voor een lidmaatschap van Amnesty of een snelle berichtenservice bij de wisselende acties, tot het aansluiten bij collectedoelen of lokale groepen.

Meer informatie over actuele schrijafcties en uw eventuele giftmogelijkheid vindt u op de website van Amnesty.