Spring naar inhoud

BELANGRIJKE MEDEDELING VIERING AANSTAANDE ZONDAG MAX 30 PERSONEN

Zoals u mogelijk niet is ontgaan, is gisteren vanuit de overheid en vanuit het bisdom de richtlijn uitgegaan dat het aantal kerkgangers in alle parochies van het bisdom voorlopig gemaximeerd wordt tot 30 personen.  Dit na het overleg van minister Grapperhaus met kerkelijke koepelorganisaties, waarvan de uitkomst integraal is overgenomen door het Bisdom Haarlem-Amsterdam. Deze maatregel gaat per direct in.

Zaterdag al was door het bisdom al een dringend advies uitgebracht om specifiek in onze regio het aantal kerkgangers terug te brengen tot 30; dit na een brief van de veiligheidsregio Amsterdam-Amstelland. Dit gezien het feit dat onze parochie zich in één van de grootste brandhaarden van het virus bevindt en de besmettingen blijven stijgen.

Vandaag is het pastoresteam bijeen geweest en is besproken dat wij ons helaas moeten verhouden tot de werkelijkheid zoals die zich voordoet. Wij zullen ons allen aan het maximum van 30 kerkgangers moeten houden; dat is exclusief voorgangers, lectoren, organisten en zangers.

Tijdens de vieringen zijn dus maximaal 30 kerkgangers toegestaan. Het kan dus zo zijn dat hoe treurig en verdrietig wij dit ook vinden, u de toegang moeten ontzeggen. Wij hopen hiervoor op uw begrip.

Er wordt nog gekeken naar de mogelijkheid om de viering weer online live uit te zenden, hierover later meer.