4 MEI HERDENKINGSCONCERT 2023 IN DE ST. AUGUSTINUSKERK

logo 4 en 5 mei Amsterdam

LPK “Cantemus Dominum” organiseert op donderdag 4 mei 2023 het 4 mei herdenkingsconcert in de St. Augustinuskerk te Amsterdam-Buitenveldert.
Het thema van dit concert is:

‘Dat doe je gewoon’

Mensen in oorlogstijd

Tijdens het herdenkingsconcert wordt klassieke koormuziek afgewisseld met gesproken teksten; verhalen die gaan over moed en medemenselijkheid. Over keuzes van gewone mensen in oorlogstijd. Op het programma van het 4 mei herdenkingsconcert staat:

  • Requiem van Fauré
  • Abide with me van W. Monk
  • Hear my prayer van F. Mendelssohn-Bartholdy

Leerlingen van het Keizer Karel College lezen de verbindende teksten voor en leerlingen van de groepen 8 van de Basisschool Sint Jozef hebben, speciaal voor dit concert, tien schilderingen gemaakt van 3,50 meter lang als impressie bij de verschillende verhalen. Deze schilderingen sieren tijdens het concert de tien zuilen van de kerk.

De St. Augustinuskerk wordt vanaf 19.30 uur opengesteld om bezoekers de gelegenheid te geven stil te staan bij de oorlogsslachtoffers die op 4 mei worden herdacht. De Nationale Herdenking op de Dam kan op een groot scherm in de kerk worden gevolgd. Het concert start om 20.45 uur en duurt tot 21.45 uur. Toegangsprijs voor het concert is € 10, inclusief een programmaboekje en een herdenkingskaars. Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en te reserveren via
4meiherdenkingsconcert@gmail.com

Een aantal gastzangers uit de regio versterkt het LPK Cantemus Dominum. Tevens werken mee aan het programma Merel van Geest sopraan, Tim Maas bariton, Tony Rous viool en Chris Bossano organist. Het geheel staat onder leiding van Frank de Ruyter.

Na afloop van het concert wordt gecollecteerd voor ‘Mee-eten op afstand’, boodschappen voor mensen met een beperkt inkomen; een van de activiteiten van Caritas Amstelland. Uw vrijwillige bijdrage wordt zeer op prijs gesteld en wordt gestort op
NL51 RABO 0351801162 t.n.v. RK Par. Inst. Charitas


4 mei herdenkingsconcert 2023 in de St. Augustinuskerk
Voor in uw agenda:

Donderdag 4 mei 2023: 20.45 – 21.45 uur

4 MEI HERDENKINGSCONCERT 2023

Toegangsprijs: € 10,- De kerk is open vanaf 19.30 uur.
Kaarten zijn verkrijgbaar bij de ingang van de kerk en te reserveren via

4meiherdenkingsconcert@gmail.com
St. Augustinuskerk – Amstelveenseweg 965
1081 JG Amsterdam-Buitenveldert
www.facebook.com/LPKCantemusDominum

Eén gedachte over “4 MEI HERDENKINGSCONCERT 2023 IN DE ST. AUGUSTINUSKERK

Reacties zijn gesloten.