“Hygiëne betekent toekomst voor kinderen in India”

Toiletten voor schoolgaande kinderen in Vijayawada, India

Laat ik mij eePatricia ten Rouwelaarrst even voorstellen. Mijn naam is Patricia ten Rouwelaar (24 jaar). Begin 2012 ben ik in aanraking gekomen met de Stichting Derde Wereld Hulp. SDWH zet zich in het oosten van India, in de stad Vijayawada in voor de allerarmste kinderen van de samenleving, de kinderen met HIV en de kinderen die gehandicapt zijn. Deze stichting beheert drie kindertehuizen om deze kinderen op te vangen: Korukollu (een school voor kinderen uit de allerarmste gezinnen), Asha Jyothi (een tehuis voor gehandicapte kinderen) en Tulip Garden (een weeshuis voor kinderen met HIV).

Deze stichting draait volledig op vrijwilligers en sponsoren, zodat alle bijdragen naar de kinderen gaan. Voor elk kind wordt een sponsorouder gezocht, waardoor deze kinderen de mogelijkheid hebben om naar school te gaan en kunnen ze in hun eerste levensbehoefte (eten en eventuele medicijnen) worden voorzien. Voor alle andere benodigdheden wordt hulp gevraagd door middel van extra sponsoring. 

In april 2012 heb ik 2,5 maanden mee kunnen helpen in Tulip Garden, het weeshuis voor kinderen met HIV. Ik heb daarbij financiële hulp mogen krijgen van de Goede Herder. Sindsdien hebben we prachtige dingen kunnen doen, bijvoorbeeld simpele extra dingen als schoolsandalen, maar ook het verwijderen van schimmel in de slaapkamers van de kinderen, en zelfs een ingrijpende operatie voor Vasentha een van de jongste meisjes van Tulip Garden, die nu 4 jaar oud is.

toilet gebouw Tulip GardenSinds dit schooljaar zijn zo’n 30 kinderen uit Tulip Garden naar een andere school gegaan. Op deze school krijgen de kinderen een stuk beter les dan eerst en konden ze daar ook terecht. Omdat de kinderen HIV-positief zijn, is het niet altijd vanzelfsprekend dat ze op elke school worden aangenomen. Echter, de toiletten op deze school zijn in vreselijke staat en eigenlijk niet meer bruikbaar. Gevolg is dat de jongens en meisjes, in de leeftijd van 4 tot 16 jaar, vaak verplicht zijn om hun behoefte te doen in het open veld. Gehoord de verhalen over verkrachting en aanranding in India is dit geen wenselijke situatie. Daarnaast zijn de kinderen uit Tulip Garden door hun besmetting met HIV, nog eens extra vatbaar voor allerlei virussen, waarbij hun kans op ziekten alleen maar wordt vergroot.

hokdeurOm nieuwe toiletten te realiseren is er een bedrag nodig van ruim 7.000 euro. Dit is een enorm bedrag, maar zo ontzettend noodzakelijk dat ik mij hier volledig voor wil inzetten. Met de hulp van de hele parochie hoop ik in de komende adventsperiode een groot deel van dit bedrag bijeen te sparen, zodat deze toiletten er kunnen komen. Ook heeft de Stichting natuurlijk ook nog kleinere noodzakelijke wensen voor de kinderen, bijvoorbeeld handdoeken en pyjama’s, kleding, schoenen, slippers, beddengoed, enzovoort. Ik hoop dat u mij wilt helpen dit doel te realiseren?

Al uw bijdragen zijn van harte welkom tijdens de collecten, maar het is ook mogelijk om uw bijdragen fiscaal aftrekbaar te storten op de nieuwe bankrekening van RK Parochie Amstelland:  NL39ABNA0554044846 onder vermelding van “Project Patricia in India”.

klas Als u meer wilt weten of omdat alleen dit berichtje mogelijk nog wat vragen kan oproepen, wil ik u van harte uitnodigen om naar de informatieavond op 2 december om 20:00 uur in de Titus Brandsma te komen. Op deze avond zal ik u alles vertellen over de stichting, mijn ervaringen met het weeshuis Tulip Garden en natuurlijk het doel waarvoor we gaan sparen. Ook zal ik u tijdens de viering in de adventstijd komen bezoeken om iets meer te vertellen en foto’s te laten zien van deze mooie kinderen. Ik zal op 30 november in De Goede Herder, op 7 december in de Augustinus, op 14 december in de Titus Brandsma en op 21 december in De Heilige Geest aanwezig zijn. Ik zie u graag op een van deze data!

Hartelijke groeten,
Patricia ten Rouwelaar. 

Ps. Meer informatie kunt u vinden op www.sdwh.nl en op http://patricia.gaatverweg.nl vindt u de blogs die ik heb geschreven toen ik in India was in 2012 en in 2013.

Eén gedachte over ““Hygiëne betekent toekomst voor kinderen in India””

Reacties zijn gesloten.