Spring naar inhoud

De viering van de zevende zondag van Pasen, met als thema ‘Samen verder’, komt deze week vanuit Ouderkerk, met als voorgangers pastoor-deken Eugène Jongerden, pastor diaken Eugène Brussee en pastor Dea Broersen. Cantores van koor Elckerlyc, begeleid door Oksana Polman op de piano, verzorgen de vocale en muzikale ondersteuning.
De viering begint om 10.30 uur.

Download het liturgieboekje
Download de instructie digitale collecte

Op woensdag 12 mei, de dag voor Hemelvaart, vindt een digitaal Maria uurtje plaats onder leiding van de pastores Eugène Jongerden, Eugène Brussee en Dea Broersen. Het begint om 20.15 uur met een afwisselend programma van gebed, meditatie, muziek en korte informatieve onderdelen. U kunt een link aanvragen op mailadres e.brussee@rkamstelland.nl 
Ook hiervoor treft u in de bijlagen zowel een persberichtje voor op de websites, als een korte mededeling aan die bij de vieringen kan worden afgelezen.

U kunt zich hiervoor aanmelden door een mail te sturen naar e.brussee@rkamstelland.nl, waarna u een link ontvangt om vanachter uw PC of tablet mee te doen. Vanaf 20 uur kunt u inloggen, zodat iedereen de tijd heeft om alle instellingen te regelen en we op tijd kunnen beginnen.

Doet u ook mee? Hier geldt geen maximum aantal, dus ‘vol is vol’ is niet van toepassing.
Maar al is het via een beeldscherm, we kunnen er wel troost en inspiratie uit putten als we samenkomen rond de Vrouwe die zo dicht bij ons wil staan, en die met ons meegaat op onze levensweg.

Het jaarlijkse herdenkingsconcert op 4 mei, altijd zo prachtig verzorgd door het Latijns Parochiekoor Cantemus Dominum, wordt u dit jaar via de live stream aangeboden en heeft als titel ‘DE LAATSTE BRIEF’. In de bijlagen vindt u o.a. een persbericht hierover voor websites en nieuwsbrieven, een digitale flyer en een korte tekst die bij de mededelingen in de vieringen kan worden afgelezen. De link voor dit concert, dat vanaf dinsdag 4 mei te beluisteren en te bekijken valt, is:  https://augustinusparochie.nl/herdenkingsconcert2021.html

Link naar de flyer: https://www.rkamstelland.nl/wp-content/uploads/2021/04/info4mei.pdf

 De online Eucharistieviering vindt zondag 2 mei plaats vanuit de Goede Herderkerk, met als voorgangers pastoor Lex Koot en pastor Dea Broersen. De viering begint om 10.30 uur; en is via een directe beeldverbinding voor iedereen met een PC of tablet te volgen.Klik daarvoor op deze link:

Download het liturgieboekje
Download de instructie digitale collecte

De Paaswake vanuit de Augustinuskerk wordt voor parochie RK Amstelland gestreamd en is via een directe beeldverbinding voor iedereen met een PC of tablet te volgen.
Klik daarvoor op deze link:

Voorgangers zijn pastoor-deken Ambro Bakker s.m.a., pastor Dea Broersen en de heer Guus van 't Hoff, lid pastoraatsgroep. De muzikale en vocale begeleiding is in handen van enkele koorleden van de liturgische zanggroep Tolle Lege, onder leiding van Marlies van 't Hoff - Hattink met Nicolette Klerks op de piano.De viering begint om 21 uur, en is vanwege het gekozen tijdstip zonder publiek.
Download het liturgieboekje 
Download de instructie digitale collecte

De viering van de 1e Paasdag is om 11:00 uur en niet om 10:30 uur zoals in het Bulletin staat.
Onderstaand vindt u de rest van de vieringen en de tijden:

Witte Donderdag is de viering om 19.00 uur

Goede Vrijdag is begint om 15.00 uur en er is geen avond viering

De Paaswake begint om 19.00 uur .

Viering 1e Paasdag begint om 11.00 uur.

Deze zondag is het Palmzondag en streamt RK Parochie Amstelland de Eucharistieviering vanuit de sfeervolle Goede Herderkerk. De palmtakken worden gezegend en we lezen het Passieverhaal.

Voorgangers zijn pastoor Lex Koot en pastor Dea Broersen, terwijl de muzikale begeleiding in handen is van Sigrid Bøgebjerg-Haffmans.

De viering begint om 10.30 uur (nieuwe tijd! In de nacht gaat de zomertijd in) en is op computer en tablet te volgen door rechtstreeks op deze link te klikken:

Tijdens de Vastentijd van 17 februari t/m 5 april vraagt de MOWA uw bijdrage voor het imkerproject in Nepal: leerlingen van groep 8 leren zelf een bijenkast te bouwen, het bijenvolk te beheren en de honing hiervan te oogsten en te verkopen. Met de opbrengst worden meer kinderen gesponsord om naar school te kunnen. Uitgebreide informatie over dit project en andere gegevens, inclusief een QR code, zijn achterin in de instructie digitale collecte opgenomen.

Download het liturgieboekje
Download de instructie digitale collecte

Geef uw oude kleding en schoenen een tweede leven en steun hiermee tevens een urgent project!

Sam’s Kledingactie voor Mensen in Nood op zaterdag 24 april a.s. 9.30 – 12.00 uur

Graag nemen we uw kleding (schoon en draagbaar) en schoenen in ontvangst in gesloten zakken of dozen. Ook brillen zijn welkom, apart afgeven.

Inzamelpunten: Paaskerk, Urbanuskerk (Bovenkerk), Kruiskerk, Titus Brandsmakerk, Augustinuskerk, Pelgrimskerk (Buitenveldert). De geldelijke opbrengst is bestemd voor het renoveren van 25 scholen in Congo (DRC) en het aanleggen van toiletten. Tevens worden leermaterialen aangeschaft. Dit alles om schoolbezoek en het volgen van onderwijs in Congo snel te bevorderen: 5,2 miljoen kinderen, waaronder een groot percentage meisjes, gaan daar door armoede, conflicten en het ontbreken van goede schoolvoorzieningen niet naar school. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Wim Kea, 06 – 519 77 368. zie ook www.samskledingactie.nl